ENGASJERT

De som ikke orker å engasjere seg har heller ikke grunn til å klage.

torsdag 29. desember 2011

O Jul med din glede?

Da er vi midt i jula, gitt. De fleste er sikkert mett av ribbe, medisterkaker, surkål, pinnekjøtt etc. Hva er da bedre enn å guffe på med det tørreste og mest smakløse en kan tenke seg - goro. For uinvidde, en flat kake som smaker ingenting.

Tror at en del tradisjoner med "julsmåbrø" vil ebbe ut de neste 20 åra. Jula 2031 blir kun pepperkaker.

Jul er tradisjon. For en hedning som meg, betyr ikke det kirkelige noe - da jeg ikke tror på røverhistoriene. Men i og med eldstemann skal konfirmeres, ble jeg med ham i kirken julaften. Der priste vi de fra Israel og Syria, og ønskte fred på jord. Et paradoks da at de to landa ikke kan sies å være fredelige.

Slår meg at det er mange i kirka på julaften, som ikke går ellers i året. For meg blir det feil, à la de som kun går på ėn kamp på Aker stadion i året - når bartelaget er på besøk.

2 påstander i dag:

Om 20 år bakes det ikke småkaker til jul lengre.

De som går i kirka 1 gang pr år, er hyklere.

God Jul.

8 kommentarer:

 1. Du kjem mest truleg til å vitje "guds hus" fleire gong enn meg det neste året. Mange hyklarar.............

  SvarSlett
 2. Ja - jeg kommer til å måtte gå flere ganger. Har en som har valgt å konfirmere seg.

  Hva med begravelser - regnes det?

  Ellers så er konklusjonen din rett etter mitt syn - "mange hyklarar". Bevares.

  Men poenget er - går du ikke i kirka til vanlig - virker det ikke da litt hyklersk å gå julaften?

  Var du forresten på mange kamper på Aker stadion i 2011?

  SvarSlett
 3. Jualftenkristne - ja der er jeg enig! Når det gjelder julsmåbrød håper jeg du tar feil, men tror det ikke. Serinakake å bordstabel e saker...

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke enig i påstandene dine. For å ta småkakene først; jeg tror de lever i beste velgående om 20 år. Men om det er svette, forkava husmødre som har bakt dem, se det er en annen sak ...

  Jeg syns heller ikke de som går i kirka julaften fortjener tittelen hyklere. Men de som utøver vold og begår overgrep i Guds navn, mens de fremstår utad som fromme kristne ... DET er hyklere det!

  SvarSlett
 5. Om småkaker kommer fra en fabrikk, er det vel ikke en tradisjon der svette husmødre gjør jobben. Blir mer "first price" klasse på småkakene, og da er det gjort - spør du meg.

  Jeg mener de so biler kirka til å "vise seg fram" på julaften blir litt søkt. En kan ikke nyare spise sukkertøy, må ha litt grov wasa knekke rød også.

  SvarSlett
 6. Skal være "de som bruker kirka....." i forrige inlegg. Avansert staveprogram på iPad.....

  SvarSlett
 7. Ikke så nøye om småkakene forsvinner, vi får jo utsøkt kjeks i kirka innimellom - sammen med noe som ligner på vin. Forresten; er vin en drikk for mannfolk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. Mær så 1 saft-drekk.

   Slett