ENGASJERT

De som ikke orker å engasjere seg har heller ikke grunn til å klage.

torsdag 29. desember 2011

O Jul med din glede?

Da er vi midt i jula, gitt. De fleste er sikkert mett av ribbe, medisterkaker, surkål, pinnekjøtt etc. Hva er da bedre enn å guffe på med det tørreste og mest smakløse en kan tenke seg - goro. For uinvidde, en flat kake som smaker ingenting.

Tror at en del tradisjoner med "julsmåbrø" vil ebbe ut de neste 20 åra. Jula 2031 blir kun pepperkaker.

Jul er tradisjon. For en hedning som meg, betyr ikke det kirkelige noe - da jeg ikke tror på røverhistoriene. Men i og med eldstemann skal konfirmeres, ble jeg med ham i kirken julaften. Der priste vi de fra Israel og Syria, og ønskte fred på jord. Et paradoks da at de to landa ikke kan sies å være fredelige.

Slår meg at det er mange i kirka på julaften, som ikke går ellers i året. For meg blir det feil, à la de som kun går på ėn kamp på Aker stadion i året - når bartelaget er på besøk.

2 påstander i dag:

Om 20 år bakes det ikke småkaker til jul lengre.

De som går i kirka 1 gang pr år, er hyklere.

God Jul.

fredag 9. desember 2011

Endelig hall(?)!

Historisk vedtak i går. Etter 30 års ørkenvandring ble bygging av hall omsider vedtatt. Nå gjenstår det å se om byggekomiteen evner å reise bygget.

Men jammen var det ikke en gjeng som stemte imot. Mørkets fyrster dukker opp bestandig når denne saken er framme. Da kommer avensjukå å svartsinnet fram igjen. Jeg har notert meg navna på de som er imot utvikling og vekst i Nesset kommune, og vil ha et fokus på å følge med disse elementa framover. En skulle tro at det var kun Indre-mafia, men her hadde også sneket seg inn element fra ytre. Skammelig!

Tiden vil vise om dette blir realisert. Da vil mange generasjoner unge, som gikk glipp av å ha hall som tilbud i oppveksten, endelig få oppleve hallen.

Et skår i gleden i går. De partia som lovte oss velgere pendlertilskudd, unnlot å ta opp dette. Det bør være rom for. Vi er en kommune med færre og færre unger - og kanskje for mange barneskoler?

Forca Ytre!