ENGASJERT

De som ikke orker å engasjere seg har heller ikke grunn til å klage.

søndag 30. oktober 2011

Minnerik helg

Dette er allerede en minnerik helg.  For meg så har jeg fredag sluttet i jobben. Jeg skal over i ny jobb på mandag.   Ikke bare skal jeg skifte jobb – jeg skal også skifte retning på pendlervegen min.  Det betyr at det klippes en navlestreng.  Etter å ha jobbet på samme geografiske stedet siden juli 1998 – blir det interessant å nå skulle skifte fra en trang innsnevra dal på nordmøre til en åpen og solrik by i Romsdal.

Feiring fredag kveld med gode kolleger gjorde inntrykk.  Slik sett skulle en ha sluttet oftere – da det er minnerike fester det blir ut av det. Så folkens, ikke gro fast på jobben din.  Jeg skal nå over i en jobb som står i stil med profilbildet mitt.  Og jeg gleder meg virkelig.

Helgen kan bli minnerik på flere måter – i kveld (søndag) kan Molde bli seriemester for første gang.  Det hadde vært noe det.   Kan den cubanske seierssigaren tennes søndag kveld?
Er spent.

onsdag 26. oktober 2011

Gull?

Blir det endelig gull til MFK i år?  Det skal godt gjøres at det kan rotes bort.  Det er ifølge eksperter i diverse media UMULIG å rote bort dette. Men som realist, ønsker jeg at det blir endelig avgjort på søndag, før jeg lar jubelen gå i taket.   Molde leder med 8 poeng på RBK og TIL – med 3 kamper igjen for alle lag.  I og med at de to sistnevnte skal møtes i innbyrdes oppgjør – vil kun et av laga ha mulighet til å nå 55 poeng.  De kan sågar avgjøre serien med å spille uavgjort.

Molde må dermed ha 2 poeng for å være sikker – 55 poeng og målforskjell går ikke.  Det betyr at vi har 3 matchballer.  Får inderlig håpe at de avgjør dette på søndag.  Om ikke, så er det 2 uker kamp pause, og fortsatt usikkerhet.

Hva er grunnen til pessimismen?  Jeg var tilstede på gamle Molde stadion i 1987, da det var seriefinale mot Moss.  Dette var kampen Molde skulle vinne – og det var enveiskjøring mot Moss i 2x45 minutter.  Dessverre hadde Moss 2 kontringer de scoret på…..  Den sitter i.

Hva bør gjøres for å få avgjort dette raskest mulig?  Jeg mener at det i hvert fall må gjøres endringer i angrepsrekka.  Angan kan ikke få tillit fra start mere.   

Hva med å la Chukwu få starte som midtspiss for en gangs skyld?  Og må vi bytte – sett inn Dantas.

Enig?

søndag 23. oktober 2011

Kvalitetshumor

Det er mye bra humor som er laget.  Jeg er en fan av britisk humor, og i så måte er disse 2 herrene noen av mine favoritter.

http://www.youtube.com/watch?v=OGFz9gt0-Fc

torsdag 20. oktober 2011

Konstituering

Så er dagen kommet. Det nye kommunestyret har konstituert seg.  Det vil si at de har fordelt verva for de neste 4 åra.  I den forbindelse er det en brokete forsamling som inntar kommunestyresalen.

De helt ferske. Det er de en ser har søkende blikk, og prøver å gjøre seg mest mulig usynlig i det en finner seg en plass i lokalet.  ”Gjør jeg feil nå?” lyser det ut av øynene.  Det er karer i kanskje en litt for trang dressjakke, og kvinner i en fargerik ny buksedrakt og kanskje en anelse for mye sminke.

Det er de garvete. Rutinerte. De som kommer i mer ”casual wear” og er breiale og overbærende overfor de nye.  Som med lett himling med øynene sier, ”lærer vel med tiden…”.

Så er det de som kommer i kategorien ”tar-vervet-veldig-tungt-og-seriøst”-kategorien.  De har gjerne en blanding av formelt og uformelt antrekk, men med en sterkt bekymret migrenelignende mine over ansiktet – som signaliserer tungt ansvar.

Ordføreren.  Ordføreren blir valgt på konstituerende møte.  Om det ligger i korta at det kommer en ny ordfører i forhold til foregående periode, får en et ordførerskifte.  Da ser en at den som går i det nyeste og mest glinsende antrekket, det er den påtroppende.  Den avtroppende er personen i et noe mer slitt, men allikevel formelt antrekk, står med drømmende øyne og ser ut vinduet i det kjedet overrekkes.  Er det derimot ikke et skifte men et gjenvalg, ser en det på at personen ikke er fullt så formell som den første dagen i embetet.  Litt dagen-derpå-aktig.

Denne første dagen er mest en kosmetisk dag. Det vil si at de viktigste utvalg bekles, de nye får stifte bekjentskap med lokalet.  De mer garvete får sjekke ut hvordan de nye ter seg, og legger merke til plasseringen rundt i salen.

Men, hverdagen kommer raskt.  Om ikke mange ukene er det viktige og til dels tunge saker som skal diskuteres.  Brøytebudsjettet.  Renovasjonsavgift.  Kulturbudsjettet – er det riktig å gi voksne folk tilskudd for å drive med en hobby som f.eks sangkor?  Er det nok bemanning til å ta seg av næringsutvikling.

Den virkelig store saken kommer i budsjettmøtet.  Da skal kommunestyret ta stilling til pendlertilskuddet. Det vil jeg komme tilbake til i et eget innlegg. I en kommune der over 40 % av de yrkesaktive pendler, er dette en brennhet sak.

Ønsker gjerne innspill på hva dere ute i den store verden mener er de viktigste sakene deres lokale ombudsmenn skal ta tak i framover.

søndag 16. oktober 2011

Sosiale medier

Jeg er èn, av få, som ikke er på "fæisbuk".  Grunnen til det er at jeg mener at det er et medium tilpasset de sosialt mistilpassede.  Jeg får ofte spørsmål, à la "Synes du ikke det hadde vært artig å fått kontakt med de du gikk sammen med på realskolen?".  Svaret mitt er ganske enkelt.  De jeg vil ha kontakt med, fra realskole eller framhaldsskolen, de har jeg kontakt med. De jeg ikke vil ha kontakt med - har jeg ikke kontakt med.

Om jeg hadde vært på facebook, så ville et av kriteria jeg ville lagt til grunn for å være venn med noen, være at jeg hilste på vedkommende om jeg f.eks traff ham på en butikk.  Jeg tror det er mange som er venner på facebook, som går rett forbi hverandre når de treffes i det daglige.  Hva er da vitsen?

Påstand: Facebook er for sosialt mistilpassede.  Jo flere venner, jo større kasus er du.

torsdag 13. oktober 2011

Service

Service er ofte et fremmedord.  Mange har noe å lære av denne karen:

http://www.nrk.no/video/mr_resirkulering/4E951862D374C641/


Hvordan ville samfunnet vårt vært om alle hadde denne innstillingen?

tirsdag 11. oktober 2011

Muppetshow - ferdig!

Jaja, folkens. Da er 8 år i "styre og stell" over - og jeg kan med god samvittighet innta sofakroken.  Som kjent er jo sofapartiet det største partiet ved alle valg - og følgelig vil mest ekspertise sitte blant den gjengen. Og du verden - nå har de fått enda et nytt medlem!

Hva har jeg med meg etter 8 år i lokalpolitisk virke?

Jeg kan sammenfatte det med følgende spørsmål: "Får vaktmesteren lov å spise matpakken sin på lærerrommet?"   Det lurte jeg på før jeg ble med i politikken - og det lurer jeg faktisk også på når jeg nå trer ut.  I tillegg har jeg lært at å være hårsår og snurt - ikke bare er ting som oppstår i barnehager.

Tror uansett at det er sunt med utskiftninger i politikken, i motsetning til det som kom fram i media for noen dager siden.  Å se ting med "nye briller" vil bestandig være sunt.  Jeg mener også at de som skal representere oss må speile geografien.  Tenk om vi skulle blitt styrt av nordlendinger?


Jeg legger i den forbindelse fram følgende spørsmål:

Bør samfunnet stå på pinne for deg - eller bør du stå på pinne for samfunnet?

fredag 7. oktober 2011

Helg

Gleder meg til å ta helg. Komme hjem, ta fram lokalavisa og virkelig meske meg med god journalistikk.  Det gir en bra start på helga - og setter de små grå i arbeide.

Mottoet for helga: "Ørni tek ikkje onga!"

Fortsatt får dere vente til 11 oktober - da starter en ny fase.

onsdag 5. oktober 2011

11 oktober - følg med

Fra og med 11 oktober vil det på denne bloggen komme tanker om store og små ting som opptar meg.

Bakgrunnen er at jeg har registrert at de som har de sterkeste meningene - oft er de som er lengst unna beslutningen, og sitter plantet lengst ned i sofaen.  Jeg ønsker gjerne tilbakemeldinger på mine innlegg.

Jeg kommer til å sette fram en del påstander - og disse vil jeg gjerne at dere kommenterer.